logo_pkkz

Welkom op de site van het
Platform Klassieke Koren Zaanstad

sorores meae


Sorores Meae
is in 1997 opgericht door Karin Joosen om haar zangleerlingen te trainen in ensemble zang. Het koor heeft verschillende namen gehad voordat uiteindelijk de naam Sorores Meae gekozen wordt. Dit betekent ‘mijn (geliefde) zusters’, een toepasselijke naam voor een koor dat enkel uit vrouwen bestaat.
Op dit ogenblik telt het koor 22 leden.

Repertoire
Gestart als projectkoor gaf het koor aanvankelijk alleen een concert in de kersttijd. Later kwamen daar andere projecten bij en werd Tsjechische muziek één van de specialiteiten. Het koor is inmiddels bedreven in het zingen van composities van 20ste eeuwse Tsjechische componisten als Martinů, Janaček, Suk, Eben en Dvořak in de Tsjechische taal. Overigens worden ook andere stukken in de oorspronkelijke taal gezongen. Zo stonden o.m. teksten in het Engels en Frans maar ook in het Russisch, Pools, Hongaars, Welsh en Baskisch op het programma.
Het koor heeft inmiddels heel wat Engelstalige werken uitgevoerd o.a. van Karl Jenkins.
We (en in het bijzonder onze dirigente) zijn altijd op zoek naar muziek die niet veel wordt uitgevoerd of nog niet door vrouwenkoor is vertolkt. Een voorbeeld hiervan is de Misa Criolla.

Onze website: www.sororesmeae.nl

Home

Agenda

Nieuws

Koren

Educatie

Media

Leden

Contact
© 2016-2020 PKKZ
www.henkbakkerwebs.nl