logo_pkkz

Welkom op de site van het
Platform Klassieke Koren Zaanstad

Nieuwtjes en wetenswaardigheden van de aangesloten koren.


23 maart 2020

Vanwege maatregelen ivm het Coronavirus worden concerten afgelast, dan wel verplaatst.
Houd de agenda op deze site goed in de gaten om op de hoogte te blijven.12 maart 2020

Beste vrienden en kennissen,

In verband met de extra richtlijnen ter voorkoming van corona-besmetting heeft het bestuur van Cantabile besloten om het concert van a.s. zondag (15 maart) niet door te laten gaan.
De bezoekers van onze concerten zijn over het algemeen niet de jongsten en behoren tot de risicogroep en omdat wij inderdaad zo'n 100 mensen verwachtten leek het ons beter om het concert uit te stellen.
Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar die zal ik t.z.t. zeker laten weten en hoop jullie dan alsnog te zien. Eventueel al betaalde kaarten zullen natuurlijk terugbetaald worden.

Hartelijke groet en blijf gezond!
Jos Span, Cantabile


22 november 2019

Oproep projectzangers voor Mattheus Passion 5 april 2020

Op zondag 5 april 2020 voert COV Zaanstreek volgens vierjaarlijkse traditie de Mattheus Passion uit. Hiervoor zoeken wij weer projectzangers, om ons koor (75 leden) te versterken. Het meezingen is ook een prachtige ervaring, zo is in de afgelopen jaren wel gebleken.

Hebt u belangstelling om als projectzanger mee te zingen? Dan kunt u zich als projectlid aanmelden door een e-mail te sturen aan info@covz.nl. Graag daarbij ook uw stemsoort, koorervaring en eventueel uw koorervaring met de Mattheus Passion vermelden.

Of schriftelijk: t.a.v. Mw. W. Duijnmeijer, Noordeinde 10, 1521 PA Wormerveer.24 september 2019

 7 januari 2019

Beste collega-klassieke koren,

Van de zijde van de COV Zaanstreek wensen wij, het bestuur van COV Zaanstreek, u een gelukkig en muzikaal nieuw jaar toe!
Op zaterdag 13 april a.s. zingt de COV de minder bekende maar daarom niet minder mooie Markus Passion van J.S. Bach.
Voor dit project zouden wij graag versterking willen, met name voor de stemgroep tenoren, maar ook versterking van de andere stemgroepen is welkom.
Voor de leden van uw koor is het ook wellicht een mooie gelegenheid om - naast het zingen in het eigen koor - op projectbasis deze mooie Passie met ons mee te zingen.
Graag heten wij daarom projectleden van onze collega- klassieke koren van harte welkom voor dit concert.
Zie de bijgevoegde flyer voor nadere informatie, evenals op onze website www.covz.nl.
Aanmelden: info@covz.nl
Wilt u deze informatie aan uw leden bekend maken? Onze dank daarvoor.

Met groet, namens het bestuur van COV Zaanstreek,
Gid Smolders
 
15 november 2018

Fluxus organiseert op 8 december weer Carols from Scratch. Zie affiche hieronder.
Inschrijfformulier kunt u hier downloaden.

 

 
15 oktober 2018:


 

 
15 oktober 2018:
 

15 oktober 2018:

 

26 september:

Zie pagina educatie voor workshop door het Haags Renaissanse Kamerkoor.
 

19 september 2018:

 

 
25 augustus 2018:

Het Kamerkoor Krommenie heeft aangekondigd met onmiddellijke ingang te stoppen:

Op 22 augustus 2018 is tijdens een bijzondere ledenvergadering besloten om het Kamerkoor Krommenie op te heffen.
Tot ons verdriet konden we niet anders meer. Al een tijd lang was het ledental dalende, maar met invallers kon nog een koor worden geformeerd. Door recente opzeggingen was zelfs dat niet meer mogelijk. Onze dirigent zag ook niet meer hoe hij hiermee verder moest en bood zijn ontslag aan. Dit is door het bestuur met begrip en spijt geaccepteerd. Hierdoor is het concert van 8 juli 2018 helaas ons laatste optreden geweest.

Wij danken alle bezoekers van onze concerten (en in het bijzonder de donateurs) voor alle steun die wij in die dertig jaar mochten ontvangen.
 

 
14 mei 2018:Klik op het artikel voor een vergroting.
 

30 april 2018:

Op 26 mei 2018 is het weer zover, alweer ons 3e gezamenlijke optreden.
Het zal traditiegetrouw plaatsvinden in de Westzijder Kerk ('Bullekerk') in Zaandam.


 

 
6 maart 2018:

Op de media pagina zijn een viertal opnames te bezichtigen/beluisteren, opgenomen op 18 februari 2018 tijdens het laatste concert van A Cappellakoor Cantabile:
Übern Strom der Zeit': een concert vol romantiek en mystiek
 

 
6 maart 2018:


 

 
10 februari 2018

 

 
25 november 2017

 

 
8 november 2017

Onder media is een opname toegevoegd, namelijk het slotstuk van het jubileumconcert van COVZ.
 

 
28 september 2017


 

 
15 september 2017
 
11 september 2017:
 

 
22 augustus 2017

Kamerkoor Krommenie wil graag wat versterking.

Volgend jaar bestaat ons koor 30 jaar, en dat willen we graag vieren met een leuk jubileumconcert. Daarvoor zouden we graag iets meer leden hebben, met name tenoren. Maar eerst krijgen we nog ons najaarsconcert van dit jaar (en een kerstconcert met een heuse brassband!).

Onder leiding van onze dirigent Bas Halsema zijn we ons daarop druk aan het voorbereiden. Om diverse redenen zijn echter enkele tenoren afgehaakt waardoor er een nijpend tekort is ontstaan.

De repetities zijn op woensdagavond van 20.00-22.00 uur in de Doopsgezinde Vermaning, Noorderhoofdstraat 46, Krommenie.

Interesse? Vragen? Mail of bel!

Peter van Brunschot, secretaris,
peter.v.brunschot@xs4all.nl
075-6319045 of 06-10569336
 

 
9 juli 2017

 

 
20 juni 2017

Hieronder een krantenartikel, gewijd aan ons gezamenlijk concert van 17 juni jl.


 

2 juni 2017

Op 17 juni a.s. vindt er in de Westzijderkerk ('Bullekerk') aan de Westzijde in Zaandam de Tweede gezamenlijke korenmiddag plaats. Vijf van de bij het Platform aangesloten koren, te weten het Kamerkoor Krommenie, het a capellakoor Cantabile, het Vocaal Ensemble Intermezzo, het vrouwenkoor Sorores Meae en de Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COVZ) zullen tijdens deze middag optreden.

Ieder koor verzorgt een voor het koor representatief optreden van ca. 20 minuten. Als intermezzo is er een instrumentaal optreden van enkele getalenteerde leerlingen van Muziekschool Fluxus, Caya van Dalen en Anna Reinhold. Na drie koren is er een pauze van een half uur, daarna volgen er nog twee optredens. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Aanvang 14.00 uur.
klik op het plaatje voor affiche
 


 

 
6 februari 2017Volgend concert van COV Zaanstreek:
26 maart 2017
klik op het plaatje voor informatie en affiche
  passie
 

 
30 januari 2017

A capellakoor Cantabile zoekt versterking.

Onder de inspirerende leiding van Margreeth van Vlierden-Ofman zingen wij een zeer afwisselend, breed repertoire variërend van klassiek tot hedendaags, van stemmig tot vrolijke volksliedjes.

We zoeken met spoed tenoren, eventueel op projectbasis tot de zomervakantie, sopranen en bassen zijn ook welkom. De altgroep zit vol.

De repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00-22.00 uur in de oud-Katholieke kerk, Noorderhoofdstraat 131 te Krommenie.

Interesse? Vragen? Mail of bel!

Liesbeth Rijken-Kralt Secretaris A capella koor Cantabile
Mail: cantabile.zaanstad@gmail.com
Tel. 075-6422252 of 06-41296818

 

 
13 december

Onder Educatie vind je een uitnodiging voor koorzangers m/v en dirigenten m/v om mee te doen aan masterclasses tijdens het Kamerkorenfestival Oude Muziek Nu op zaterdag 3 juni 2017 in de Oosterkerk in Hoorn.
 

     
8 december 2016

Volgend concert van Sorores Meae
17 december 2016


klik op het plaatje voor informatie en affiche
 
     

 
8 december 2016

Op zaterdagmiddag 11 maart 2017 organiseren we een workshop Tsjechische muziek voor vrouwen. Voor meer informatie zie onder Educatie
 


5 november 2016

Volgend concert van A capellakoor Cantabile:
13 november 2016


klik op het plaatje voor vergroting
 
     

     
5 november 2016:

Sorores Meae organiseert op 13 maart 2017 een workshop "Tjechische muziek voor vrouwenkoor. Nadere informatie volgt.23 september 2016

Het Zaans Kamerkoor houdt op te bestaan.
Het ZKK heeft in 2014 zijn 70-jarig bestaan gevierd, maar helaas zal de 75 jaar niet gehaald worden. Al enkele jaren hebben wij te maken met een vergrijzend en teruglopend ledenbestand en diverse acties om nieuwe leden te werven, hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Gelukkig hebben wij het 70-jarig jubileum nog met een mooi concert kunnen vieren, mede dank zij de steun van enkele projectleden . Omdat te verwachten is dat het aantal leden in de nabije toekomst nog verder zal afnemen hebben wij besloten om het koor per 1 januari 2017 op te heffen. Het concert op 2 oktober is daarom ons afscheidsconcert. Als gebaar naar al diegenen die het Zaans Kamerkoor in de loop van de jaren gevolgd en gesteund hebben zullen wij voor het concert geen entree heffen.Op 4 juni a.s. vindt er in de Bullekerk een uniek korenconcert plaats.
Dan zullen vijf klassieke koren uit de Zaanstreek, te weten het Zaans Kamerkoor, het Kamerkoor Krommenie, het a capellakoor Cantabile, het Vocaal Ensemble Intermezzo en de Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COV) gezamenlijk een korenmiddag verzorgen.

De koren hebben zich sinds kort verenigd in het samenwerkingsverband Platform Klassieke Koren Zaanstreek (PKKZ) en het concert in de Bullekerk is de eerste gelegenheid waarbij zij gezamenlijk zullen optreden. Bijzonder is ook dat alle koren tijdens de gehele duur van het concert (van 14.00 uur tot 17.00 uur) in de kerk aanwezig zullen zijn.

Het doel van het concert, dat in het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK) plaatsvindt, is tweeledig: de koren willen op deze manier de inwoners van Zaanstad kennis laten maken met de Zaanse klassieke koorcultuur, maar het is tevens een prachtige gelegenheid om elkaar als koor beter te leren kennen en de onderlinge samenwerking te versterken.

Ieder koor verzorgt een voor het koor representatief optreden van ca. 20 minuten, tussen de optredens is er telkens een intermezzo door de vocale groep 'Spam in the Cloud'. Na drie koren is er een pauze van een half uur, daarna volgen er nog twee optredens. De volgorde waarin de koren zullen zingen wordt niet van tevoren bekend gemaakt.

Hier een artikel, 2 juni geplaatst in het NHD.

Klik hier om het programma in te zien.

Home

Agenda

Nieuws

Koren

Educatie

Media

Leden

Contact
© 2016-2020 PKKZ
www.henkbakkerwebs.nl