logo_pkkz

Welkom op de site van het
Platform Klassieke Koren Zaanstad

Hieronder een overzicht van workshops en andere leerzame activiteiten die door/voor de koren georganiseerd worden.

 
26 september 2018:

 

 
15 september 2017


13 december 2016

Beste dames en heren,

Graag nodig ik je uit om met je koor mee te doen aan het Kamerkorenfestival Oude Muziek Nu op zaterdag 3 juni 2017 in de Oosterkerk in Hoorn (NH). Oude Muziek staat centraal, maar een mooie en spannende confrontatie van oud en eigentijds is ook heel erg welkom! De koren die dat willen, krijgen een schriftelijke beoordeling met tips en trucs waarmee ze verder kunnen komen. Er is geen competitie, maar het publiek kan wel zijn lievelingskoor uitverkiezen.

Het festival kent 3 onderdelen: de optredens van de koren (we hopen op zo'n 10 deelnemende koren), de masterclass voor dirigenten en de workshop voor zangers. Dirigenten en zangers die tijdens het festival optreden staat het vrij om deel te nemen aan de masterclass en de workshop; daarnaast zijn alle andere dirigenten en koorzangers van harte welkom! Maar voor iedereen geldt: maak vooral gebruik van de unieke mogelijkheid om met deze 2 specialisten te kunnen werken!

De masterclass uitvoeringspraktijk oude muziek voor dirigenten zal worden verzorgd door Jos van Veldhoven, artistiek leider Nederlandse Bachvereniging. In zijn masterclass zal werk van J.S. Bach centraal staan. Michiel Meijer verzorgt de workshop voor koorzangers. Dirigenten en zangers werken aan hetzelfde repertoire - de betreffende werken kun je downloaden van onze website. Kijk op www.oudemuzieknu.nl voor alle informatie, aanmelding en de bladmuziek voor koren, dirigenten en koorzangers en volg ons op facebook: www.facebook.com/oudemuzieknu

Ken je collega-dirigenten, zangers of koren die mogelijk geïnteresseerd zijn in deelname op 3 juni, stuur ze dit bericht dan door of verwijs ze naar de website. Heb je vragen, neem dan contact op met ondergetekende.

We kijken uit naar jullie deelname!

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van de Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu,

Hilbrand Adema

Artistieke en zakelijke leiding Festival Hoorn-Oude Muziek Nu

E-mail info@oudemuzieknu.nl


Op zaterdagmiddag 11 maart 2017 organiseert Sorores Meae een workshop Tsjechische muziek voor vrouwen.

Meer informatie is te vinden in de flyer. Er is slechts beperkt plaats. Dus het is zaak om je op tijd op te geven.
Dit kan via de link in de flyer.
klik op het plaatje om de flyer te openen.
 


Sorores Meae:

We hebben in 2015 een workshop georganiseerd rond het uitkomen van de Misa Criolla voor vrouwenkoor. Dit in het kader van ons project rondom dit muziekstuk. Deze workshop was toegankelijk voor vrouwen. Dit jaar organiseren we een workshop “Alexandertechniek en zang” voor onze eigen leden.

A-Cappellakoor Cantabile:
Vanaf september 2016 worden er vijf (halve) repetities workshops gegeven om het koor een nieuwe impuls te geven in koorklank, dynamiek en saamhorigheid door zangcoach Eva Wilms.

Home

Agenda

Nieuws

Koren

Educatie

Media

Leden

Contact

© 2016-2020 PKKZ
www.henkbakkerwebs.nl