logo_pkkz

Welkom op de site van het
Platform Klassieke Koren Zaanstad

covz
Aankondiging Passieconcert COV Zaanstreek

De Christelijke Oratorium Vereniging Zaanstreek geeft op 26 maart 2017 een bijzonder Passieconcert. Op het programma staan de bekende Actus tragicus van J.S. Bach en werken van andere barokcomponisten. De cantate Du aber Daniel van Telemann bewijst dat deze componist niet onder hoeft te doen voor Bach. Het korte oratorium Jonas van Carissimi kent spectaculaire momenten (een storm op zee) en verstilde (Jonas’ lied in de buik van de walvis). Het concert wordt afgesloten met Buxtehude’s meeslepende Jesu, meines Lebens Leben.
Barokorkest Florilegium Musicum begeleidt het koor en speelt op historische instrumenten zoals de viola da gamba en de theorbe.
Meegewerkt wordt door de volgende solisten: Margreet Rietveld, sopraan; Rob Meijers, countertenor; Daniël van Kessel, tenor en Nathan Tax, bas. De algehele leiding is in handen van Gerrit Maas.

Het concert vindt plaats op zondag 26 maart a.s. om 14.00 uur in de Oostzijderkerk te Zaandam.
Kaarten à E20,-- zijn verkrijgbaar in Zaandam bij Bruna (Damstraat 11) of Fluxus (Westzijde 148). In Krommenie bij DVD shop Erwin Vermast (Zuiderhoofdstraat 2), of via e-mail info@covz.nl. Ook voor aanvang in de Oostzijderkerk in Zaandam.
Om vooral ook jongeren te trekken geldt voor hen een speciale entreeprijs van E5,--.
Voor info zie ook www.covz.nl.

Jubileum 2017

De Oratoriumvereniging Zaanstreek werd opgericht in 1927, en bestaat dit jaar 90 jaar. Op zaterdag 28 oktober zal het jubileumconcert worden uitgevoerd, dat nader zal worden aangekondigd.
In de loop der jaren heeft het koor een traditie opgebouwd in het uitvoeren van oratoria, missen en andere werken voor groot koor. Aan de concerten wordt regelmatig meegewerkt door een professioneel orkest en professionele vocale en soms instrumentale solisten.
Het koor bestaat uit 80 leden en repeteert elke dinsdagavond van 20 uur tot 22.15 uur in de Noorderkerk aan de Heijermansstraat te Zaandam.

Nieuwe leden De COV is nog op zoek naar nieuwe leden. Alle stemsoorten, vooral mannen, zijn van harte welkom. Geheel vrijblijvend kunt u enkele repetities bijwonen, de sfeer proeven en eventueel meezingen.
Het motto is: Het is fijn om samen muziek te maken, zingen maakt blij!

passieconcert

Home

Agenda

Nieuws

Koren

Educatie

Media

Leden

Contact
© 2016-2020 PKKZ
www.henkbakkerwebs.nl